Младенов доволен от пускането на лидера на беларуската опозиция

15 април 2012, неделя / 18:02;
Младенов доволен от пускането на лидера на беларуската опозиция
Министърът на външните работи Николай Младенов определи като добра новина освобождаването от затвора на Андрей Санников. Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Николай Младенов определи като добра новина освобождаването от затвора на един от основните опозиционни лидери в Беларус - Андрей Санников.

„Освобождаването от затвора на Андрей Санников – един от основите опозиционни лидери в страната и бивш кандидат за президент, е първата добра новина от Минск от много време насам,” заяви Младенов в изявление .

„Приветствам решението, което е окуражаваща първа стъпка и очаквам освобождаването и реабилитацията на всички политически затворници. Завършването на този процес е предпоставка за постепенното реинтегриране на Беларус в международната общност. Провеждането на парламентарните избори през есента е друга важна цел. Те трябва да са свободни и многопартийни и да дадат на гражданите на Беларус истински избор. Убеден съм, че това е единственият път, за да бъде Беларус свободна, демократична и независима държава, каквато гражданите й заслужават,” каза още външният министър.