Младенов доволен от пускането на лидера на беларуската опозиция

Младенов доволен от пускането на лидера на беларуската опозиция
Министърът на външните работи Николай Младенов определи като добра новина освобождаването от затвора на Андрей Санников. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на външните работи Николай Младенов определи като добра новина освобождаването от затвора на един от основните опозиционни лидери в Беларус - Андрей Санников.

„Освобождаването от затвора на Андрей Санников – един от основите опозиционни лидери в страната и бивш кандидат за президент, е първата добра новина от Минск от много време насам,” заяви Младенов в изявление .

„Приветствам решението, което е окуражаваща първа стъпка и очаквам освобождаването и реабилитацията на всички политически затворници. Завършването на този процес е предпоставка за постепенното реинтегриране на Беларус в международната общност. Провеждането на парламентарните избори през есента е друга важна цел. Те трябва да са свободни и многопартийни и да дадат на гражданите на Беларус истински избор. Убеден съм, че това е единственият път, за да бъде Беларус свободна, демократична и независима държава, каквато гражданите й заслужават,” каза още външният министър.

#Беларус #Николай Младенов #Младенов #министър на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »