Заради липсата на парно 4 училища в Русе затварят врати

Заради липсата на парно 4 училища в Русе затварят врати
http://www.sevlievo.bg
A A+ A++ A

В четири училища в Русе утре няма да има учебни занятия заради липсата на парно отопление. Това заяви началникът на Регионалното управление по образование Димитър Райнов, цитиран от БТА.

Причината е голямата авария с магистрален тръбопровод на "Топлофикация". Както БТА вече съобщи, около 2000 домакинства в Русе са без парно и топла вода от нощта срещу събота, пише Нова телевизия.

Топлоснабдяването е прекъснато в жилищните райони "Родина", "ЦЮР" и "Мидия-Енос". Според изпълнителния директор на дружеството Севдалин Желев вероятно аварията ще бъде отстранена утре вечер, след което поетапно ще започне топлоснабдяването. 

Занятия няма да има утре в основните училища "Олимпи Панов" и "Ангел Кънчев", както и в гимназията "Йордан Йовков", които и днес са затворени. За професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване 17 януари също ще бъде неучебен ден. 

Райнов коментира, че от директорите на останалите училища в областта не е постъпвала информация за проблем с отоплението. Учебни занятия не се провеждат в частна гимназия в град Глоджево, община Ветово, като причините ще станат ясни утре.

#Русе #училища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници