Делото срещу Братя Галеви ще се гледа през февруари

Делото срещу Братя Галеви ще се гледа през февруари
Имената, снимки и данни за Ангел Христов и Пламен Галев (Братя Галеви), публикувани в сайта на Интерпол. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, беше насрочено за 6 февруари 2013 г. в Кюстендил, съобщиха от Окръжния съд в града.

През август Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе иск в съда за отнемане на имущество от Братя Галеви, техните съпруги и контролираните от тях дружества на стойност над 4.250 млн. лв., предаде Дарик.

Имуществото, което подлежи на конфискация, включва девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Галев, а в 12 - Христов.

Двамата са управители на офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, като са и представители на клоновете, регистрирани в България.

Името на Братя Галеви се свързва и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британските Вирджински острови.

Неотдавна вестник „24 часа“ съобщи по неофициална информация, че Братя Галеви са изпрали милиони през британския остров Гърнси в Ламанша.

На конфискация подлежат и недвижими имоти в село Ресилово, община Сапарева баня, както и сума над 800 хил. лв. по банкови сметки.

Искът за отнемане на имуществото в полза на държавата е предявен, след като наказателното производство срещу Галеви приключи с влязла в сила осъдителна присъда от по пет години затвор.

По искане на комисията през 2009 г. бяха наложени обезпечителни мерки върху имуществото, които са обжалвани пред Апелативния и Върховния касационен съд, като и двете инстанции са се произнесли в полза на комисията.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха обявени за общодържавно издирване от 9 май 2012 г., след като изчезнаха от страната, за да не влязат в затвора. По-късно те бяха обявени и за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.

#придобито от престъпна дейност #Комисията за установяване на имущество #Сейшели #Британски Вирджински острови #Великобритания #София #Ангел Христов #Пламен Галев #братя Галеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници