Бисер Петков събира синдикати и работодатели за промени в Кодекса на труда

Бисер Петков събира синдикати и работодатели за промени в Кодекса на труда
A A+ A++ A

Cоциалният министър Бисер Петков събира синдикати и работодатели за промени в Кодекса на труда. Преди дни Българската стопанска камара поиска стартиране на обществени дебати за съществени промени в Кодекса. Синдикатите обаче не са съгласни с предлаганите драстични поправки в закона.

Социалното министерство на свой ред е подготвило промени, част от които не срещат подкрепата на синдикатите. Очаква се днес те да предложат на министъра към парламента да тръгне проект за промени в Кодекса на труда само с текстове, по които се постигне компромис.

Преди седмица работодателите поискаха нов тип трудови договори, в които брутният доход и чистото възнаграждение да са посочени отделно. Според тях ,по този начин ще стане ясно каква е реалната цена на труда у нас и какви разходи прави бизнесът за служителите и работниците. Те настояват и за разпределение на осигурителните вноски 50 на 5№ процента, като сега това разпределение е 40 на 60 процента, като работникът плаща по-малката част от осигуровката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници