ГЕРБ: Коалицията е стабилна

ГЕРБ: Коалицията е стабилна
източник:фейсбук.бг
A A+ A++ A

„Коалиционното управление е стабилно, продължаваме напред”, заявиха пред медиите зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов и председателя на ПГ на националистическата коалиция и лидер на „Атака” Волен Сидеров след срещата на лидерите на управляващата коалиция.

Третият участник в нея – Валери Симеонов, не пожела да каже нищо, защото бил объркан.

През последните седмици между партньорите в коалицията се разменяха остри реплики, вкл. и през медиите. След днешната среща обаче всичко се оказа потушено, а лидерите увериха, че няма напрежение в коалицията, а нейните лидери са се договорили за по-чести сбирки, на които да се обсъждат коалиционни въпроси и важни обществени теми.

Цветанов увери, че в управляващата коалиция няма разминавания, а само различни мнения, които във формата на диалог ще бъдат изчистени и ГЕРБ и Патриотите ще бъдат единни в пленарната зала и в изпълнителната власт.

 

„Всеки има някакво мнение за политическия си партньор и опонент, но коментари пред медиите не са коректни”, посочи той.

На днешната среща на ГЕРБ не е бил поставян ултиматум от по-малкия коалиционен партньор нито за т.нар. Истанбулска конвенция, нито за нещо друго, стана ясно още след срещата.

„Не знам кое наричате остри думи”, отговори лидерът на „Атака” на въпрос за използваната от него в медии лексика по адрес на Цветанов и на Симеонов.

„Всичко е наред, продължаваме, надявам се по-често да се виждаме, да обсъждаме проблемите, защото това наистина е въпрос, който трябва да решаваме, посочи той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници