Повишава се доверието в правителството след 100 дни управление

Повишава се доверието в правителството след 100 дни управление
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

След 100 дни управление нараства одобрението към работата на кабинета „Борисов 3“. 42% одобряват дейността на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това показват данните от проведено проучване на агенция „Барометър България“ в периода 11-15 август 2017 г.,/NOVA/

Ръстът в сравнение с началото на мандата е 7 пункта.

48% от анкетираните заявяват, че не одобряват, а 10% не дават нито положителна, нито отрицателна оценка за работата на третия кабинет на Бойко Борисов, отговаряйки на въпрос „Одобрявате ли работата на правителството през първите 100 дни управление?“.

За пръв път българско правителство, след това на Симеон Сакскобургготски, се радва на нарастващо ниво на одобрение след първите 100 дни.

Министър-председателят Бойко Борисов е традиционно е с най-висок рейтинг сред представителите на кабинета. Покачва се одобрението и към вицепремиера Красимир Каракачанов. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също е един от одобряваните членове на кабинета „Борисов 3“. Заместник министър-председателят Томислав Дончев също традиционно печели симпатиите на българските граждани и се подрежда в първата петица по одобрявани членове на Министерския съвет.

Информация за проучването: 

Периодът на провеждане на изследването е между 11-15 август 2017 г. чрез телефонно интервю на 1002 души на възраст над 18-годишна възраст. Методология: Количествено проучване. Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол. Представителност: населението на България с избирателни права

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници