Около 500 хил. лв. ще бъдат вложени за развитие на София

Около 500 хил. лв. ще бъдат вложени за развитие на София
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Столична община започна подготовката за работата на актуализацията на Общия устройствен план на София чрез инициативата Визия за София. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова поясни, че Визията за развитие ще стане готова до септември 2018 г., а заложените средства в нея са до 500 хил. лв. Стана ясно, че документът ще доведе до приемане на промени в Общия устройствен план на София, информира Агенция Фокус.

Фандъкова изразинадежда в основата на Общия устройствен план на София да залегне развитието на столицата като зелен и иновативен град. Тя уточни, че първите дейности по процеса на изготвяне на Общия устройствен план на София са били предложенията за промени в законодателството, които главният архитект на София и неговият екип са подготвили.

Кметът на София благодари и на депутатите от ГЕРБ, че са внесли промени в Закона за устройство и застрояване на Столична община, позволяващи допълнителна защита на зелените площи и ограничение на строителството на високи сгради. Във връзка с вписването на зоните на паркиране в плана, кметът на София заяви, че ако хората желаят, ще подкрепи разширение на зелените зони за паркиране. По думите й целта не е събирането на повече приходи, а подреждане на паркирането. Председателят на СОС Елен Герджиков допълни, че е сменен моделът на изработване на стратегически документи в Столична община, а главният архитект на столицата арх. Здравко Здравков посочи, че трябва да има ясен хоризонт накъде се върви по отношение на Визията за развитие на София.

#развитие #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници