Проверяват сигнал на студенти от СУ за големи суми, изплащани на шефовете

Проверяват сигнал на студенти от СУ за големи суми, изплащани на шефовете
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Държавата проверява сигнал на студенти от Софийския университет за големи суми, изплащани на ръководството му. Ректорът на Алма матер обясни, че плащаните милиони, като допълнителни възнаграждения, нямат нищо общо с бонуси, пише НОВА.

Двама студенти прочели доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция. И им станало интересно как се движат парите в университета им. За седем години ректорът и заместниците му са получили почти 1 милион лева над основните си заплати.

При служителите парите отгоре били основно за проекти или извънреден труд.Главният финансист на Софийския университет получил близо 150 000 лева за седем години. А служителите в ректората, между 100 и 150 души, почти 6.5 милиона лева. Според ректора, студентите са подали сигнала до държавната финансова инспекция и полицията, преди да разберат как се формират заплатите.

Двамата студенти учат „Европеистика” и „Фармация” в Софийския университет. От Агенцията за държавна финансова инспекция обясниха официално за NOVA, че са получили сигнала и ще направят проверка. Тя обаче не е започнала, защото нямало достатъчно инспектори.

От Националната полиция също проверяват сигнала на двамата студенти. Част от изводите ще дадат на прокуратурата. Не е ясно кои и кога.

 

#заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници