Израелски ВВС са обстреляли обект на "Хизбула" в района на летището в Дамаск

Израелски ВВС са обстреляли обект на "Хизбула" в района на летището в Дамаск
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Голяма експлозия е поразила района на международното летище в сирийската столица Дамаск, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. Взривът беше огромен и е можелo да бъде чут в Дамаск, обясни говорителят на центъра Рами Абдурахман пред АФП, предаде Труд.

По данни на правоохранителните органи на мястото е избухнал пожар. Сирийски медии твърдят, че израелски летален апарат е бомбардирал международното летище. Те ударили местоположението пет пъти. Израелската телевизия е потърсила за коментар отбранителните сили на Ерусалим, откъдето не са коментирали информацията.

По данни на сирийските медии израелските ВВС са ударили един от обектите в близост до летището. Командният състав на въоръжените сили на Сирия осъдиха агресивното действие като "отчаян опит да се повиши морала на терористичните групи след нанесените поражения върху тях от сирийската армия", предаде ТАСС.

От агенцията припомнят, че на 13 януари т.г. израелски самолет е изстрелял ракети от района на военното летище MEZZA, югозападно от Дамаск, а на 22 февруари ВВС на Израел са обстреляли планински хребет северно от сирийската столица. В същото време израелските самолети са били във въздушното пространство на съседен Ливан.

По данни на "Ройтерс" ракетното нападение е било насочено срещу шиитската групировка "Хизбула". Според ливанския телевизионен канал "Ал-Майдин" пожарът възникнал веднага след обстрела. Пояснява се, че в ударения обект е склад на "Хизбула". Официални коментари от страна на Сирия и Израел все още не са получени, предаде РИА новости.

 

#Хизбула #Сирия #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници