В Индия засилват местната продукция, забраниха продажбата на кока-кола и пепси

В Индия засилват местната продукция, забраниха продажбата на кока-кола и пепси
Източник: БНР
A A+ A++ A

Търговците в южния индийски щат Тамил Наду забраниха продажбата на кока-кола и пепси в полза на местната продукция, съобщава Би Би Си, цитирана от БНР.

Двете най-големи търговски асоциации в щата заявиха, че фирмите за безалкохолни напитки използват твърде много вода от реките. Това довежда до затруднения за фермерите, които трябва да напояват земята си в условията на тежка суша.

Индийската асоциация за напитки изрази разочарование от забраната. В нейно изявление се казва, че забраната е "против основите на стабилния икономически растеж. "Кока-Кола" и "Пепси Индия" осигуряват заетост на 2000 семейства в Тамил Наду и непряко на още 5000. Надяваме се, че здравият разум ще надделее и потребителите ще продължат да имат право да избират в Тамил Наду", се казва още в изявлението.

Двете търговски асоциации, предложили забраната, призоваха супермаркетите, ресторантите и хотелите да се съобразят с нея, за да "подпомогнат местния бизнес и просперитета на фермерите". От "Кока-Кола" и "Пепси" не са коментирали забраната.

#Кока-кола #Пепси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници