"Епъл" спря приложенията на "Ню Йорк таймс" в Китай

"Епъл" спря приложенията на "Ню Йорк таймс" в Китай
Източник: novinar.bg
A A+ A++ A

"Епъл" изпълни искането на китайските власти да премахне две приложения на в. "Ню Йорк таймс" от китайската версия на своя онлайн магазин, съобщи днес вестникът, цитиран от ДПА и Франс прес.

Технологичният гигант е премахнал приложенията за новини на английски и на китайски език от онлайн магазина си в Китай на 23 декември. Китайското правителство налага строга цензура на новините от чуждестранни медии. То е блокирало сайта на "Ню Йорк таймс"от 2012 г. , когато всекидневникът публикува журналистическо разследване, разкрило, че семейството на тогавашния премиер Вън Цзябао има 2,7 милиарда долара, при положение, че разгласяването на подобна информация е табу в Китай, пише 24 часа.

"От известно време приложението на "Ню Йорк таймс" няма разрешение да публикува съдържание за повечето потребители в Китай. Бяхме информирани, че приложението нарушава местните регулации и в резултат на това трябва да бъде премахнато от магазина в Китай", каза пред вестникаговорителят на "Епъл" Фред Сейнз. Очаква се"Епъл" да публикува отделно изявление във връзка с решението и не пояснява какви точно регулации е нарушила компанията.

В Китай няма достъп до социални медии като Фейсбук и Туитър, до сайтовете на някои правозащитни организации, както и до медии като агенцията за финансови новини "Блумбърг", сп. "Икономист" и базирания в Хонконг в. "Саут Чайна морнинг поуст".


#Епъл #китайската #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници