Изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков става част от Борда на директорите на Международната мрежа за МСП

Изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков става част от Борда на директорите на Международната мрежа за МСП
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков става част от Борда на директорите на Международната мрежа за малки и средни предприятия, стана ясно в рамките на 17-тата годишна среща на организацията, която се проведе между 9 и 10 декември в София.

Домакини на събитието са ИАНМСП и Българската банка за развитие и в рамките на двата дни София бе център на редица сесии, посветени на бъдещето на глобалния сектор на МСП като двигател за устойчиво възстановяване от последствията, причинени от COVID-19 пандемията.

„Влизането на представител на ИАНМСП в Борда на директорите на Международната мрежа за МСП е голяма отговорност, тъй като организацията чрез публично-частни партньорства, обучения и обмяна на опит и знания задава тона на множество стратегически и оперативни насоки за насърчаването на МСП и предприемачеството по целия свят. През 2020 г., когато ИАНМСП стана пълноправен член на Мрежата, на страната ни за първи път се отдаде възможност да сподели опита си в насърчаването на бизнеса пред най-мащабната организация, а включването ми в Борда е естествено продължение на партньорството ни с Мрежата и страхотна възможност за българските предприятия“, коментира Бойко Таков.

Изпълнителния директор на ИАНМСП се включва в ръководството след гласуване на членовете на Международната мрежа в рамките на Генералната асамблея, провела се в рамките на 17-тата годишна среща. Наред Таков в Борда се нареждат Джей Метра, префисор в Университета на Есекс, Нава Софер – президент на базирания в Канада Международен алианс за търговия, д-р Хамса Тота – основател и президент на базираната в САЩ Innovation Business Development (IBD) – компания, специализирана в подобряването на производителността при иновации на продукти, и други.

17-тата годишна среща за МСП събра на едно място в Гранд хотел „Милениум София“ и онлайн стотици лектори, компании, представители на публични и частни организации от целия свят, сред които Ив Льотерм, бивш министър-председател на Белгия и зам.-главен секретар на ОИСР, Серджо Арзени, председател на Мрежата, Джей Митра, професор в Университета на Есекс, Ламия Камал-Чауи, директор на Центъра на ОИСР за предприемачество, МСП, региони и градове към ОИСР и много други, които обсъдиха темите за икономическото възстановяване в пост-пандемичните години, ролята на банките за развитие в подкрепата на малкия и среден бизнес, МСП и предприемачеството в Югоизточна Европа и много други.

Международната мрежа за МСП е създадена през 2000 г. като инициатива за подпомагане МСП по време на конференция на членовете на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за МСП и глобализация в гр. Болоня, Италия. Ролята на INSME е да осъществява връзка между организации, които подкрепят МСП, както и такива, които създават политики за финансиране на МСП. Към момента в нея членуват 65 организации от 34 страни, работещи в сферата на интернационализацията, иновациите и технологичния трансфер на МСП.

В мрежата участват правителствени и неправителствени организации, както и финансови институции, а основна мисия на INSME е да насърчава международното сътрудничество и публично-частното партньорство в сферата на иновациите и технологичния трансфер.

#ИАНМСП #Бойко Таков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници