Асен Василев предизвика Борисов на "грамотен" дебат

Асен Василев предизвика Борисов на "грамотен" дебат
A A+ A++ A

Съпредседателят на политическата формация "Продължаваме промяната" и бивш служебен финансов министър Асен Василев предизвика лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на дебат, базиран на грамотно четене.

Повод за поканата е изказване на бившия премиер, който преди два дни на брифинг в партийната централа заяви: "Кaк, aджeбa, тoлкoвa уcпeшeн миниcтър кaтo тeб дoпуcнa тaкoвa нaрacтвaнe нa лихвитe. Дa кaжeш, чe ce крaдaт 8 милиaрдa oт Бългaрия, oзнaчaвa, чe cи рядкo нeгрaмoтeн".

"Жегнат" от думите му, Василев днес официално отправи поканата за диспут с Борисов. В писмо до медиите, Василев заявява, че в дебата "хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас. Готов съм публично да се изправя срещу Вас и, базирано на грамотно четене и боравене с факти, документи и доклади, да покажем на българския народ къде са техните 8 млрд. лева. Оставям на Вас да решите къде и кога преди изборите да се състои
дебатът".

 Борисов от години не е участвал в предизборни или каквито и да било публични дебати. Надали и сега ще го направи, напомня "Сега".

#Асен Василев #Бойко Борисов #дебат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници