След трагичния инцидент: Институциите били информирани за незаконните павилиони още праз 2018 (ДОКУМЕНТИ)

След трагичния инцидент: Институциите били информирани за незаконните павилиони още праз 2018 (ДОКУМЕНТИ)
A A+ A++ A

Столична община с кмет Йорданка Фандъкова и ръководството на ДНСК били информирани още преди 3 години за незаконните обекти пред болница „Св. Иван Рилски“, става ясно от документи, съобщава Фрог нюз.

Оказва се, че на 14 май 2018 година шефът на болницата д-р Дечо Дечев  информира с писмо ДНСК и район „Триадица“, че павилионите са без одобрени проекти. Отделно от това нямат и  разрешение за поставяне. Той настоява работата на преместваемите обекти да се приведе по правилата.

На 5 юни същата година зам.-кметът на район „Триадица“ приема присърце информацията и информира д-р Дечев, че за обектите действително трябва да има проектна документация, като схемите за настаняване се одобряват от главния архитект на София. Преди това, обаче тази документация трябва да  се съгласува с централната администрация.

Комуникацията между институциите не свършва до тук. На 20 юни зам.-кметът на район „Триадица пише писмо до арх. Петър Духлински, който към онзи момент е зам.-директор на ДНСК. С него той го информира за няколко неща. На първо място,  че павилионите са поставени без каквото и да е правно основание. За тях няма одобрена схема, както и одобрена проектна документация. Липсва издадено разрешение за поставяне. От документа става ясно още, че вече е информирана Столична община. Заради това към администрацията на кмета Йорданка Фандъкова е отправено искане да се връчат констативни актове и да  се предприемат последващи действия от страна на Дирекция „Общински строителен контрол“. След въпросната размяна на писма, нищо не се случва.

 

.

.

#павилиони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници