Все повече чужденци работят по Черноморието

Все повече чужденци работят по Черноморието
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Над 3000 разрешителни за сезонни работници от трети страни по правилника за трудовата мобилност и трудовата миграция има издадени до момента. 2900 са само от Украйна, като 1000 души работят в курорта Албена. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Русе, пише ДАРИК.
 
По думите й няма постъпили оплаквания към момента от хотелиерите и ресторантьорите във връзка с наемането на чужденците.
 
Министър Ангелкова беше категорична, че е важно и тя лично ще подкрепи усилията на общините за промяна на Закона за водите и урегулиране на собствеността на крайбрежните ивици покрай Дунава за оформянето на градски плажове и зони за отдих.

Ангелкова е в Русе за участие в кръгла маса за представяне на съвместен българо-румънски туристически маршрут в областта на римското наследство.

Чрез създаването на смесени продукти, като съвместния българо-румънски маршрут "Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България", който беше представен от Николина Ангелкова, тя обясни, че целта на министерството на туризма е привличане на туристи от далечни пазари, като Китай, Индия и Япония.

#Черноморие #чужденци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »