Ученичката, посегнала на учител, е изключена от училище

Ученичката, посегнала на учител, е изключена от училище
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Ученичката от 8-и клас, която посегна на преподавателя си по български език и литература, е била изключена от училище.

Инцидентът се разиграл на 27 май. Тогава по време на час 14-годишната Наталия посегнала на учителя, след като той й написал двойка.

Осмокласничка учи е СОУ „Георги Раковски” във Велико Търново, а учителят Валентин Деневски е назначен в училището по заместване.

Момичето твърди, че двойката ѝ била написана без да я изпитват, а преподавателят се заяждал постоянно с нея. „И дисциплината влиза в оценката. Тя никога не ми е отговаряла, когато ѝ задавам въпроси”, каза Валентин Деневски, цитиран от Нова телевизия.

Наталия призна, че и тя не е била „цвете за мирисане” във въпросния час, но всеки от съучениците ѝ правел нещо различно от това да слуша учителя. „Едни играха карти, други слушаха музика и аз покрай тях”, разказа тя.

Според Деневски всички са слушали музика от телефоните си, когато той влязъл в час. Учителят ги помолил да изключат мобилните устройства. Всички, освен Наталия го направили. Момичето дори увеличило звука на песента. Тя си сложила и краката върху чина, спомня си преподавателят.

Наталия обаче твърди, че е изключила телефона си точно в този час.

Учителят казва, че винаги е имал проблеми с ученичката. Той предложил да отидат при директора. Наталия обясни, че тогава преподавателят я хваща силно и тя без да иска го ударила в устата.

Майката на ученичката – Надежда Станчева, каза, че не одобрява поведението на дъщеря си, но твърди, че системно учителят я блъскал. Деневски казва, че я е изгонил от час.

Ден след случилото се Наталия внесла нож в училище. Според обяснението ѝ го взела за предстоящ пикник.
Наталия е изключена от училището и с нея започват да работят психолози.

#ученичка #преподавател #посегна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници