Шарл Азнавур на 90 продължава с концертите

Шарл Азнавур на 90 продължава с концертите
Шарл Азнавур, който след броени дни ще навърши 91 години, изнесе концерт в Мадрид. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Шарл Азнавур, който след броени дни ще навърши 91 години, изнесе концерт в Мадрид, в четвъртък вечерта. Когато през октомври миналата година легендата на френската музика бе приет в болница "като превантивна мярка заради зараза" се увеличиха слуховете, че той няма да пее повече.

Певецът от арменски произход живее в Швейцария. Той има къща близо до Женевското езеро край Лозана, близо до по-малкия си син Никола, изследовател, специализиран в енергийните механизми на мозъка.

Всичко ме интересува, наистина всичко...

Чета всеки ден, имам три  книги - книгата, която човек трябва да прочете, книга, от която научавам разни неща, и текстове на чужди езици, по които редовно работя", увери тогава Азнавур.

"В последните два месеца обиколих десет столици, злонамерената критика твърдеше, че си вземам сбогом, казах, че повече няма да правя турнета...

Не съм си вземал сбогом, а довиждане

ще се върна следващия път", сподели той към края на 2014 г.

Сега Азнавур, който е посланик на Армения в Швейцария и постоянен представител на Ереван в ООН и ЮНЕСКО, продължава с активната си гражданска позиция. Освен разбираемата му борба за признаване на геноцида над арменския народ в Османската империя преди 100 години, той се застъпва и за други общности, застрашени в наши дни.

Заради извършваните зверства от "Ислямска държава" (ИД) в Срия и Ирак той предложи

във Франция да бъдат приютени заплашени от геноцид християни

"Тези села (във Франция) имат нужда да се възродят, кметствата и пощите все още съществуват, но черквите са празни. Така не може да се живее, това е егоистично. Трябва да се направи нещо", призовава той. 

Запитан какво да бъде отношението към ИД, певецът подчерта: "Няма място за преговори с онези, които колят хора. Трябва да се действа като тях,  те колят и ние ще колим. Око за око, зъб за зъб!". /ДД

#концерт #музика #ислямска държава #ИД #геноцид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници