Австралия отзовава посланика си в Индонезия заради екзекуция на нейни граждани

Австралия отзовава посланика си в Индонезия заради екзекуция на нейни граждани
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Австралия изтегля посланика си от Индонезия. Причината е екзекуцията на двама граждани в тази страна,. Това обяви премиерът Тони Абът.

"Австралия уважава индонезийската система. Ние уважаваме суверенитета на Индонезия, но съжаляваме за това, което беше направено, то не може да се разглежда като нещо обикновено", посочва Абът, цитиран от местните медии. Затова, посочи той, "посланикът ще бъде изтеглен за консултации."

В Индонезия бе приведена в изпълнение смъртната присъда срещу осем затворници, седем от които чужденци. Разстреляни бяха двама австралийци, четирима нигерийци, бразилец и индонезиец. Всички те бяха осъдени на смърт за престъпления, свързани с трафик на наркотици.

Бразилското правителство заяви, че е дълбоко потресено от екзекутирането на бразилски гражданин в Индонезия - вторият бразилец, екзекутиран на архипелага от началото на годината.

Изпълнението на смъртното наказание на филипинка, осъдена за наркотрафик, беше отложено в последния момент. Екзекуцията на Мери Джейн (Велосо) беше отложена, тъй като постъпи молба от филипинския президент във връзка с жена, заподозряна в трафик на наркотици, която се предала на филипинските власти.


#екзекуция #Австралия #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници