Заедно на Окриляващ поход срещу рака на гърдата

Заедно на Окриляващ поход срещу рака на гърдата
Койна Русева подкрепя кампанията срещу рака на гърдата
A A+ A++ A

В събота в 11 ч. на площад „Княз Александър I Батенберг“ започва Окриляващия поход на AVON „От любов към живота” срещу най-коварната женска болест - рак на гърдата.

В инициативата ще вземат участие Поли Генова, Драго Симеонов, Койна Русева, Мария Гроздева, Теодора Духовникова, Ива Екимова, Бойка Велкова, Мария Кавърджикова, Юлияна Дончева и още куп български звезди. Участниците ще се изправят заедно срещу най-коварната женска болест, като извървят пътя до Паметника на Съветската армия и покажат на хиляди български жени, че на са сами в битката си. Там ще има с концерт с още много изненади.

Всеки може да си купи Окриляваща тениска, която е благотворителен продукт в подкрепа ва програмата на AVON и фондация „Една от 8“ – „Бъди до мен“, която осигурява психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, както и практическа подкрепа след операция и по време на лечение.

Според статистиката, ракът на гърдата е на първо място по разпространяване на онкологичните заболявания в света. Всяка година от рак на гърдата в България умират около 1000 жени. Само 30 на сто болни от това заболяване могат да се излекуват напълно. През последните 20 години болните от рак на гърдата се увеличиха с 42 процента. През живота си всяка осма жена рискува да се разболее от рак на гърдата. Ракът на гърдата е най-разпространената причина за смъртта при жените от 45 до 55 години.

#рак на гърдата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите