Либия: Западът ни изостави

Либия: Западът ни изостави
Либийска жена показва написани на дланите си благодарствени послания към Англия и Франция за оказаната дипломатическа и военна помощ срещу Кадафи, Бенгази, 15 септември 2011 г. Снимка: voanews.com
A A+ A++ A

След падането на режима на Муамар Кадафи чуждестранните съюзници на Либия са я изоставили, твърди бившият премиер на страната.

„След падането на либийския лидер Муамар Кадафи Западът изостави Либия и съдбата на нейните граждани“, заяви бившият премиер на Либия Махмуд Джибрил, цитиран от ИТАР–ТАСС.

„Фатална грешка е да се изостави Либия. Когато режимът падна, се срина и държавата. И когато режимът пада, всички изчезнаха“, обясни той по време на форум, организиран от американския фонд „Джърмън Маршал“.

„Заедно с падането на режима на Кадафи се срути и държавата и веднага след като режимът падна всички чуждестранни съюзници изчезнаха от Либия“, посочи Джибрил.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурност Катрин Аштън, която също участва във форума, не се съгласи с това твърдение.

Според Аштън помощта при развитие „никога не е достатъчно бърза, и никога няма съмнение, че можем да направим повече и по-добре, но ангажираността е налице“.

#Муамар Кадафи #Либия #Запада #съюзници #Махмуд Джибрил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници