Москва обвини правителството в Киев за насилието в Украйна

Москва обвини правителството в Киев за насилието в Украйна
Сергей Лавров Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия вижда опити от страна на Киев да доведе до провал мирния процес в Украйна и смята тези опити за безперспективни, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Свидетели сме на опити за нарушаване на мирния процес. Киев се опитва да реши проблемите в югоизточната част на страната чрез сила“, коментира Лавров, цитиран от ТАСС.

Външният министър заяви, че Москва полага много усилия за съживяване на мирния процес, последователно и без скрити мотиви.

Според него, не може да се очаква мирна риторика от страна на проруските сепаратисти на фона на указите за бойни действия, които издава президента Петро Порошенко.

Лавров съобщи, че в близките няколко дни са насрочени преговори между официалните власти в Киев и сепаратистите.

В същото време Киев се оплака от ескалиране на напрежението и ожесточаване на боевете със сепаратистите. През последното денонощие са били убити седем украински войници, а други 24 са ранени.

Според украинската армия в рамките на 24 часа силите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики са извършили 115 обстрела срещу позиции на армията и срещу населени места в Донецката и Луганската област.

#Русия #Украйна #Петро Порошенко #Сергей Лавров #Лавров #Киев #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници