Лавров: След санкциите Русия ще стане много по-силна

Лавров: След санкциите Русия ще стане много по-силна
По думите му санкциите на западните страни няма да доведат до срив в икономиката на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Русия не само ще оцелее, но и ще стане много по-силна”, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от Газета ру, предаде "Фокус".

По думите му санкциите на западните страни няма да доведат до срив в икономиката на страната.

Той обяви, че те не са инструмент на сериозната политика, а знак за раздразнения на западните държави от действията на Русия.

„Разбира се, че санкциите носят вреди, но аз не вярвам, че те биха могли да помогнат на Европейския съюз. Съединените щати поискаха от ЕС да въведе санкции. Честно казано, мисля, че трябва да преоценим независимостта на Европейския съюз”, подчерта Лавров.

Относно степента на автономия на Донецка и Луганска област Лавров каза, че този въпрос трябва да се решава от самите украинци. „Това е решение на украинците. Ние не предлагаме нито федерализация, нито автономия”, заяви Лавров.

По думите му украинци от всички райони и политически парти в Украйна трябва да получат правото да се срещнат и да обсъдят как тези региони искат да избират ръководителите си, да се договорят за система на разпределение на данъците между централните и местните власти, а също и кой език е предпочитан за даден регион и кои празници искат да отбелязват.

#Русия #Сергей Лавров #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници