Великобритания и Франция осъдиха екзекуцията на Питър Касиг

Великобритания и Франция осъдиха екзекуцията на Питър Касиг
"Ислямска държава" обяви във видео материал, качен на джихадистки сайтове и разпространен в мрежата, екзекуцията чрез обезглавяване на американския заложник Питър Касиг.
A A+ A++ A

Френският премиер Манюел Валс и британският премиер Дейвид Камерън осъдиха екзекуцията на американския хуманитарен работник Питър Касиг.

"Ислямска държава" обяви във видео материал, качен на джихадистки сайтове и разпространен в мрежата, екзекуцията чрез обезглавяване на американския заложник Питър Касиг, който беше отвлечен през 2013 г. в Сирия.

Френският премиер определи екзекуцията като „варварски акт”, който само засилва решимостта на Франция да се справи с екстремистите от „Ислямска държава”, предаде AФП.

„Тази постъпка подсилва решимостта на Франция да действа срещу „Ислямска държава” в Ирак и Сирия”, казва в изявление Манюел Валс.

Франция участва във въздушните удари срещу джихадистите в Ирак, но отказва да се присъедини към въздушните удари на водената от САЩ международна коалиция срещу „Ислямска държава” в Сирия.

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че е „ужасен” от информацията за екзекутирането от „Ислямска държава” на американския хуманитарен работник.

„Аз съм ужасен от хладнокръвното убийство на Абдул Райман Касиг. „Ислямска държава” отново показа своята поквара. Мислите ми са със семейството му”, написа Камерън в „Туитър”.

#Великобритания #Франция #осъдиха #екзекуция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници