Бой по футболните терени у нас, а и извън тях

Бой по футболните терени у нас, а и извън тях
A A+ A++ A

В последно време футболното хулиганство се счита за един от големите проблеми, пред които е изправен Българският Футболен съюз. Дали разрешаването на този казус е тяхно задължение ? Дали клубовете трябва да търпят наказание след наказание и да плащат солени глоби заради феновете си ? Дали родната полиция трябва да вземе тези случаи на сериозно и да следи за спазването на реда по стадионите?

В последните месеци станахме свидетели на много инциденти, включващи вандализъм, побоища и дребно хулиганство, в които най-често са замесени агитките на няколко български отбора. 

По време на вечното дерби играно миналата седмица, снежна топка, хвърлена от привърженик на “сините”, оцели наставникът на “ЦСКА” Стойчо Младенов. Това бе взето под сериозно внимание и отново повдигна стария въпрос сред членовете на БФС.

„Вижте, защо трябва да наказваме постоянно клубовете. Какво са виновни клубовете. Според мен и полицията трябва да си свърши работата, защото това си е хулиганство. Тези хора трябва да бъдат хванати и съдени.  А след това, и клубовете трябва да намерим форма, да сложим съответните системи, които да разпознават хората с присъди за такива прояви. Така, както е в Румъния, Унгария и други страни", заяви един от членовете на БФС, Кирил Домусчиев.

След дербито между “Левски” и “ЦСКА”, “сините” бяха глобени с 25 000 лева и наказани с един мач без публика. 

Опасно е и човек да се разхожда в дните на вечното дерби, заради хилядите инциденти по софийските улици. Невинните пострадали нарастват, а много провинени се измъкват без да бъдат наказани.

Как обаче феновете да спазват правилата по футболните терени, когато и техните любимци не успяват да го направят ? “Армейците” съумяха да се забъркат в нов скандал в мача им срещу “Славия”. Футболистът на “ЦСКА” Тони Кукоч и добре известният Георги Петков се спречкаха в тунела на излизане от терена, като Кукоч дори посегна и удари Петков.

Президентът на “Славия” Венци Стефанов нарече Кукоч “хърватско изчадие” и обяви, че ще повдигне случая пред президента на БФС, за да иска наказание на “ЦСКА”.

Все по-често виждаме побои и хулиганство по футболните терени и извън тях. Трябва да бъдат взети мерки както срещу запалянковците, така и срещу самите футболисти, който провокират това държание. Познатата практика клубове да бъдат глобявани, заради поведението на своите фенове ще бъде дискутирана на следващите събрания на БФС и ще бъдат взети мерки за отстраняването и.

 

#Вечното дерби #хулиганство #вандализъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници