Откриха нов пътен възел на АМ "Тракия"

Откриха нов пътен възел на АМ "Тракия"
Десислава Терзиева откри нов пътен възел край Бургас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри официално пътен възел "Българово" при км 352 на автомагистрала "Тракия” в област Бургас. Проектът се финансира от държавния бюджет с 2 млн. лв.

Министърът подчерта, че пътният възел е ключов проект за Южното Черноморие, който ще реши редица проблеми на региона и същевременно ще улесни достъпа на хиляди туристи до плажовете на север и юг от Бургас.

Преди две седмици бе завършен и ремонт за 4 млн. лв. на направлението Миролюбово-Каблешково-Тънково-Слънчев бряг – така нареченият далечен северен обход на Бургас.

"Той е алтернатива за придвижването към курортите на север от града и в посока Варна. Целта ни бе това лято да избегнем тапите, които се образуваха на входа на Бургас след пускането на магистрала "Тракия“, обясни министър Терзиева.

Благодарение на това решение трафикът към северните за Бургас туристически центрове ще бъде отклоняван много преди града и ще спести време на пътуващите и ще повиши безопасността.

Пред журналисти министърът на регионалното развитие съобщи, че обстановката след проливните дъждове в Бургаска област, които нанесоха щети в района на Приморско и Созопол, се нормализира. Още в сряда вечерта всички републикански пътища в района са отворени за движение.

"По предварителна оценка щетите по републиканската пътна мрежа са за около 3 млн. лв.”, информира Терзиева и добави, че в момента комисия извършва детайлен оглед, за да направи окончателна оценка за щетите.

Десислава Терзиева съобщи още, че са осигурени 1,5 млн. лв. за ремонт на пътя между Сарафово и Бургас. Ремонтите дейности ще започнат още през септември, след края на активния летен туристически сезон, за да не се пречи на движението.

#Десислава Терзиева #АМ Тракия #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »