Путин подкрепя мирния план за Украйна

Путин подкрепя мирния план за Украйна
Путин призова украинските лидери и сепаратистите да започнат диалог и обеща да подкрепи мирния план на Киев. Снимка: razuznavane.com
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин призова украинските лидери и сепаратистите да започнат диалог, като подчерта, че Киев трябва да прекрати военните операции и да гарантира правата на рускоезичното население в източната част на страната, предаде AFP.

Путин добави, че Москва ще подкрепи мирния план, съставен от украинския президент. „Русия със сигурност ще подкрепи тези намерения. Но в крайна сметка най-важен е политическият процес. Той е важен за диалога между всички враждуващи страни на базата на мирния план”, посочи Путин.

„Трябва да се намери приемлив за всички компромис, за това хората, живеещи в Югоизточна Украйна, да чувстват, че остават неотменна част от тази страна, за да имат всички права като граждани на държавата и тези права да бъдат гарантирани от конституцията на страната”, каза руският президент, след като положи венец на Гроба на незнайния воин в Александровата градина в Москва.

“И тази нощ видяхме доста активна работа на артилерията от украинска страна, не се наемам да кажа, кой е отговорен за това, но трябва всички бойни действия да бъдат прекратени”, подчерта Путин.

#Владимир Путин #Украйна #Москва #Русия #президент #артилерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите