Ердоган: Турция е нужна на ЕС

Ердоган: Турция е нужна на ЕС
“Турция е нужна на ЕС, защото тя е млада и динамично развиваща се нация”, заяви турският премиер Реджеп Ердоган. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

“Турция е нужна на ЕС, защото тя е млада и динамично развиваща се нация”, заяви турският премиер Реджеп Ердоган пред турската общност във френския град Лион, предаде Евронюз. „Силната икономика на ЕС се нуждае от Турция. И Турция не е страна, която е готова да чака вечно”, подчерта още премиерът, като напомни за надеждите на Анкара да стане пълноправен член на ЕС.

Наблюдатели отбелязват, че отношенията между Турция и Франция са се подобрили, след като Франсоа Оланд замени Никола Саркози на поста на държавен глава. Проблемите в отношенията между Анкара и Париж бяха предизвикани от приемането на закона, с който се признава арменският геноцид по време на Първата световна война.

Пред хилядите събрали се в Лион турци, живеещи и работещи във Франция, Ердоган обяви, че в края на месеца ще бъде официално издигната кандидатурата от неговата партия за президентските избори. Той призова всички турци във Франция да вземат участие в гласуването.

#Турция #Ердоган #Франция #геноцид #избори #турци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници