За БСП и ГЕРБ ще гласуват по 600 000 души

За БСП и ГЕРБ ще гласуват по 600 000 души
Очакваните мандати са: по 5 или 6 за БСП и за ГЕРБ, 3 или 4 за ДПС, 1 или 2 за „България без цензура“. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

БСП и ГЕРБ са почти изравнени като одобрение за евроизборите в неделя. Между 500 и 600 хиляди души ще гласуват за всяка една от двете партии. Последната прогноза на „Галъп“ също показва, че три дни преди изборите силите между БСП и ГЕРБ са абсолютно изравнени и само избирателната активност ще определи коя от двете партии ще е на първо място.

Политологът Димитър Ганев смята, че е много трудно категорично да твърдим с днешна дата кой ще завърши първи на тези евроизбори, защото на първо място ГЕРБ има по-сериозна периферия от социалистите да мобилизира в последните дни, тоест тяхната електорална периферия е доста по-голяма от тази на БСП, два пъти повече.

„За сметка на това обаче при разбивката на твърдо гласувалите БСП излиза пред ГЕРБ. Твърдо на трето място е ДПС с електорален масив между 380 и 420 хиляди гласа. Зад него се нарежда „България без цензура“ с около двеста хиляди гласа, АБВ и Рефоматорският блок, които са първите под бариерата засега, запазват някакви шансове, като техният потенциален електорат, ми се струва, че е между сто и сто и петдесет хиляди гласа“, прогнозира Ганев пред БНР.

Очакваните мандати са: по 5 или 6 за БСП и за ГЕРБ, 3 или 4 за ДПС, 1 или 2 за „България без цензура“. Шансове да прескочат бариерата имат също АБВ и Реформаторският блок, но само при сериозна мобилизация. Влизане на „Атака“ и НФСБ би било изненада.

#Димитър Ганев #Ганев #БСП #ГЕРБ #ДПС #България без цензура #Атака #НФСБ #Реформаторския блок #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"