С най-ниски заплати и пенсии сме сред съседите ни

С най-ниски заплати и пенсии сме сред съседите ни
Заплатите и пенсиите у нас са най-ниски сред съседните държави.
A A+ A++ A

Както е известно, по основни показатели за стандарт на живот страните от Балканите са на последните места в Европа. Броят на пенсионерите в Гърция през януари е намалял до 2,64 млн. от 2,66 млн. през декември миналата година, показват данни на гръцкото министерство на труда, социалното осигуряване и благоденствието.

Последната ревизия на пенсионната система, която направи министерството, показа, че над 1,32 млн. души получават една пенсия, 921 841 - по две пенсии, а 316 905 - по три отделни пенсии. Общият брой на пенсиите, изплатени през януари, е достигнал 4,43 млн., от които 10 077 са били изплатени на чуждестранни граждани.

Разходите за пенсии през януари са достигнали сумата 2,3 милиарда евро, а средната пенсия е била 941,59 евро, съобщи министерството, предаде economynews.bg. България замрази възрастта и стажа за пенсиониране през тази година.

Планира се увеличение на пенсиите средно с 9 лева от 1 юли. В закона за бюджета на общественото осигуряване е планирано от тази дата парите за старост да се повишат с 3%. За 2013 г. средната пенсия е 293,96 лв. Планираният размер за 2014 г. е 307,64 лв.

#пенсии #заплати #Гърция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници