Подготвя се скрита приватизация на "Топлофикация - София", алармира общинар

Подготвя се скрита приватизация на "Топлофикация - София", алармира общинар
Като принципал на столичната "Топлофикация", общинският съвет има резерви и към приетите от Министерство на икономиката промени в наредба за топлоснабдяването. Снимка: БНР
A A+ A++ A

"Булгаргаз" предупреди столичната топлофикация, че ако не погаси старите си задължения, които са над 340 милиона лева, ще спре газоподаването, предаде БНР.

Председателят на общинския съвет Елен Герджиков изрази опасения, че с това се подготвя скрита приватизация на "Топлофикация - София". 

"Откакто дружеството е общинско, задълженията към "Булгаргаз" не се увеличават. Категорично не може да приемем подобни заплахи и смятаме, че не може да се стигне до спирането на газта, хората не бива да се притесняват. В писмото освен ултимативният тон, в който се искат връщането на стари задължения, се информира общината затова, че е направена цесия към Българския енергиен холдинг. Разбира се законът не предвижда да се иска съгласие от нас за подобна сесия, само уведомление, което те формално са го спазили", коментира Герджиков.

Той уточни, че при това положение възниква въпросът какво ще се прави с тези задължения от страна на БЕХ и дали те няма да преминат към трети лица.

"Притеснявам се от скрита приватизация", алармира експертът.

Като принципал на столичната "Топлофикация", общинският съвет има резерви и към приетите от Министерство на икономиката промени в наредба за топлоснабдяването.

 

#"Булгаргаз" #Елен Герджиков #"Топлофикация - София" #Българския енергиен холдинг #"Топлофикация"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници