Бан Ки-мун представя доклада за Сирия пред СС на ООН

Бан Ки-мун представя доклада за Сирия пред СС на ООН
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще представи заключенията от доклада за използването на химически оръжия в Сирия. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще представи заключенията от доклада за използването на химически оръжия в Сирия, който може да поднови натиска върху сирийския президент Башар Асад, предаде „Ал Арабия”, цитирана от Агенция „Фокус“.

Очаква се Бан Ки-мун да представи доклада пред Съвета за сигурност на ООН в понеделник, в 11:15 ч. местно време (18:15 ч. българско време). По-рано генералният секретар на ООН заяви, че очаква докладът на инспекторите да даде категорично потвърждение на предположенията, че при атаката на 21 август край Дамаск, при която загинаха стотици хора, са били използвани химически оръжия.

Въпреки че инспекторите нямат позволение да посочват коя страна в конфликта е отговорна за атаката, дипломати смятат, че изложените факти ще дадат по-ясна картина за това, кой е използвал химически оръжия. Междувременно, Западът и арабските страни продължават да обвиняват режима на Асад за химическата атака от август.

#Башар Асад #Бан Ки-мун #ООН #Западът #дипломати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »