Протестите в Турция не стихват

Протестите в Турция не стихват
В централния квартал „Кадъкьой“ група граждани са участвали в протестна демонстрация, а полицията е използвала сълзотворен газ и водни оръдия, много са били арестувани. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сблъсъци между полиция и демонстранти е имало за втора вечер в Истанбул и други турски градове, съобщава БНР. Обстановката е особено напрегната в Измир, Антакия и Мерсин, където няколко хиляди души протестираха срещу убийството на 22-годишния демонстрант Ахмед Атакан.

В Антакия и Измир демонстрантите са скандирали антиправителствени лозунги, искайки оставката на премиера Реджеп Ердоган. Министърът на вътрешните работи Муамер Гюлер публично отрече твърденията, че младежът е бил убит от полицията, но въпреки това протестите не стихват.

Силите по сигурността са атакували демонстрантите със сълзотворен газ, водни оръдия и бронирани коли, има пострадали и много арестувани.

Протестите са продължили и в Анкара в квартал „Мамак“ срещу строителството на нов религиозен комплекс с джамия. Протестиращите издигнали барикади около строителната площадка, а полицията отговорила със сълзотворен газ и газови бомби.

На централния площад „Таксим“ в Истанбул ситуацията е била спокойна, но протестите се прехвърлили на азиатския бряг на града.

В централния квартал „Кадъкьой“ група граждани са участвали в протестна демонстрация, а полицията е използвала сълзотворен газ и водни оръдия, много са били арестувани.

#Турция #протести #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници