Ген. Тонев, ВМА: Двамата по-тежко пострадали от Езерово са в реанимация

Ген. Тонев, ВМА: Двамата по-тежко пострадали от Езерово са в реанимация
Шефът на ВМА съобщи, че двама са в по-тежко състояние, а други седем се възстановят, като вече са започнали да има се правят пластични операции. Снимка: www.trud.bg
A A+ A++ A

“Двамата по-тежко обгорели при взривовете край Езерово са в реанимация, другите седем са също в клиниката по изгаряния, но не в реанимация”, каза ген. Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия, пред „Нова телевизия”, предаде Агенция “Фокус”. Много тежко е състоянието на мъжа, който е с 90% изгаряния. Прогнозата при него е трудна. Генерал Тонев благодари на всички доброволци, които дадоха кръв.

По думите му, двама са в по-тежко състояние, а други седем се възстановят, като вече са започнали да има се правят пластични операции.

По отношение на здравното осигуряване, генерал Тонев обясни, че е забранил изборът на екипи и каквито и да било плащания извън касата на болницата. “Трябва обаче да се направи ясно разграничение – много е лесно да се каже „аз съм осигурен”, но ако трябва да бъдем точни, касата поема не повече от 60% от реалния разход на здравноосигурения”, обясни Тонев.

#Стоян Тонев #реанимация #осигуряване #разход #доброволци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници