Ердоган потвърди отношението си към присъдата на генерал Башбуг

Ердоган потвърди отношението си към присъдата на генерал  Башбуг
Турският премиерът Реджеп Ердоган за пръв път наруши мълчанието си по делото „Ергенекон”. Снимка:www.webcafe.bg
A A+ A++ A

Турският премиерът Реджеп Ердоган за пръв път наруши мълчанието си по делото „Ергенекон”, след прочетените присъди и заяви, че няма промяна в отношението му към осъдения на доживотен затвор бивш началник на Генералния щаб - армейски генерал Илкер Башбуг, информира електронното издание на вестник „Милиет”, предаде Агенция „Фокус“. Става въпрос за изказване на Ердоган от февруари, когато той заяви, че е "непростимо" Башбуг да бъде определян като член на "терористична организация".

Турският премиер напомни, че това е само първото съдебно решение и предстоят процедури по обжалване и произнасяне на по-горни съдебни инстанции, за да се стигне до окончателната присъда от Върховния касационен съд.

Ердоган окачестви изказаните мнения за съдебния процес от опозицията като „грозни изявления”, отхвърли обвиненията за оказван натиск върху съда и прокуратурата и препоръча на лидерите на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НПР) Кемал Кълъчдароглу и на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели да се държат като политици и „да се научат да правят по-прецизни преценки и изявления”.

#Кемал Кълъчдароглу #Девлет Бахчели #Реджеп Ердоган #Ергенекон #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"