Прокуратурата поиска постоянен арест за 25 задържани демонстранти в Анкара

Прокуратурата поиска постоянен арест за 25 задържани демонстранти в Анкара
Прокуратурата в Турция изпрати в съда 25 протестиращи, задържани за участие в насилствени действия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата в Анкара разпита 25 души, задържани в Анкара по време на масовите протести, по обвинения за тяхното организиране и за участието в насилствени действия. Институцията ги изпрати в съда, предаде телевизионният канал NTV, цитиран от агенция "Фокус".

Задържането им стана при операция на силите за сигурност в Анкара на 18 юни едновременно на 26 различни адреси. Тогава са заловени общо 33 души, членуващи в крайно левите Марксистко-ленинска комунистическа партия (MLKP) и в Социалистическата платформа на угнетените (ESP).

В четвъртък полицията освободи 8 от задържаните. Останалите 25 души са обвинени от прокуратурата за „членуване в терористична организация” и за „нанасяне на щети на обществено имущество”. Съдът остави за постоянно в ареста 18 души и освободи останали 7 души.

Заради масовите протести на 18 юни при операции на адреси в Истанбул и в близките околии бяха задържани 67 души, членуващи също в MLKP и ESP. От тях 33 бяха изпратени в прокуратурата с искане на арест, а останалите 34 бяха освободени от полицията в Истанбул, посочва NTV.

#Турция #Истанбул #Анкара #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници