Разбиха банда фалшификатори във Виена

Разбиха банда фалшификатори във Виена
A A+ A++ A

Австрийската полиция арестува във Виена 13 заподозрени за участие в международна престъпна група за фалшифициране и разпространение на валута - евро и сръбски динари, съобщиха от Европол. Заловени са банкноти на стойност 300 000 евро и 1,5 млн. сръбски динара. В мащабната акция, проведена вчера сутринта, са участвали над 200 полицейски служители, включително части от австрийските специални части WEGA и Cobra.

Разследването е започнало през 2012 г. и е водено от австрийската полиция, с помощта на Австрийската национална банка и Европол - централната служба на ЕС за борба с фалшификаторите на евробанкноти.

При акцията са извършени обиски на 16 адреса във Виена. Полицаите са открили значително количество недовършени банкноти от 100 евро в апартамента, който е бил използвата като печатница. Той бил оборудван с маситилено-струйни и лазерни принтери, скенери, компютри, ламинираща машина и устройство за печатане. Заловената техника е била използвана и за направата на фалшиви банкноти от 50 евро. Заловени са също така фалшиви банкноти от по 1000, 2000 и 5000 сръбски динара, фалшифицирани сръбски паспорти и други подправени документи.

Арестуваните са участвали и в направата и разпространението на подправени документи за самоличност като паспорти и шофьорски книжки за престъпници от цял свят.

Европол е подпомагала разследването с прецизна аналитична и технологична подкрепа, както и с провеждането на оперативна среща. По време на вчерашната акция екип експерти от Европол е бил на разположение в мобилен офис, за да осигурява анализ на разузнавателните данни на място.

#Европол #Виена #акция #фалшификатори #банда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници