Нов вид протест в Турция: безмълвен стоящ човек

Нов вид протест в Турция: безмълвен стоящ човек
Ерден Гюндюз поведе нов вид протест – на безмълвния стоящ човек. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Недоволните от управлвяващите в Турция продължават да демонстрират в големите градове на страната, въпреки по-строгите мерки от страна на правителството. Това доведе и до нови, необичайни форми на протест, съобщи Нова телевизия.

В Истанбул недоволните от управлението на страната предприеха необичайна форма на протест. Млад човек прекара няколко часа на площад „Таксим”“ като стоеше безмълвен. Скоро при него се събраха стотина души и последваха примера му, без да се движат и да говорят. Полицията обаче се намеси и разпръсна групата, а младежът остана пак сам на площад „Таксим“.

В столицата Анкара жена последва примера на стоящия човек. Тя застана неподвижно на мястото, където с полицейска граната бе ранен младеж и почина от раните си в болница.

Тази инициатива се поде и в третия по големина град в страната - Измир, съобщи агенция „Фокус“.

Голям брой протестиращи в град Измир на площад „Гюндоуду“ застанаха на едно място, без да помръдват и без да говорят. По този начин те изразиха подкрепата си за първия „стоящ на едно място човек“ от Истанбул Ердем Гюндюз.

„Стоящите на едно място хора“ в Измир на площад „Гюндоуду“ не отговаряха дори и на въпросите на останалите протестиращи, а броят им се увеличаваше с всеки изминал час.

Междувременно турското правителство втвърди тона срещу протестиращите. Вицепремиерът Бюлент Арънч заяви, че Турция може да разположи части от въоръжените сили, за да се подпомогне потушаването на антиправителствените протести в страната, ако е необходимо.

#Истанбул #Турция протести #Таксим #Анкара #Измир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници