Протестиращите срещу Муса Палев плашат с блокада на пътя за Гърция

Протестиращите срещу Муса Палев плашат с блокада на пътя за Гърция
Даваме срок до вторник вечерта на правителството да оттегли Муса Палев като областен управител на Благоевград, предупредиха протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Даваме срок до вторник вечерта на правителството да оттегли Муса Палев като областен управител на Благоевград. Ако това не се случи, започваме протести и срещу кабинета „Орешарски“, ще блокираме международния път Е-79 за Гърция“, заяви Людмила Манова, водач на едната група протестиращи, която е на палатков лагер пред сградата на областната управа.

„Как можа да изтърпи да го плюват, да го дърпат, да го удрят, да го обиждат и псуват?! Няма да мръднем, докато не го махнат от този пост. Вече имаме разрешение за палатковия лагер“, каза още Манова, цитирана от „Стандарт“

Другото крило на протестиращите се води от бившия полицай Димитър Лалев. Те се обявиха и срещу правителството на Пламен Орешарски.

„Тази вечер организираме протестно шествие в центъра на града. А във вторник сутрин в 7 часа отново сме пред сградата на областната управа, за да не допуснем вътре новоназначения областен управител“, обяви Лалев.

Муса Палев обяви по-рано днес, че въпреки протестите няма да се оттегли. На входа на сградата той бе посрещнат от жива верига, която се опита да му попречи да поеме поста.

Палев успя да влезе в областната управа с помощта на кордон от полицаи, при което се стигна до сблъсъци с протестиращите.

#Муса Палев #протестиращи #Благоевград #Пламен Орешарски #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници