Министър А. Клисарова: Учителите знаят много повече от администрацията

Министър А. Клисарова: Учителите знаят много повече от администрацията
Тези срещи са ми изключително необходими, за да разбера точно и ясно проблемите, които са в училищата, а тези хора, които са всеки ден на трудовия си пост, знаят много повече от самата администрация, заяви във Варна министър Анелия Клисарова.
A A+ A++ A

Тези срещи са ми изключително необходими, за да разбера точно и ясно проблемите, които са в училищата, а тези хора, които са всеки ден на трудовия си пост, знаят много повече от самата администрация. Това заяви във Варна образователният министър Анелия Клисарова, предаде БГНЕС.

В морската столица се състоя среща на директорите на училищата от Варна с Клисарова. „Всеки ден знаят какво може да се направи и очаквам предложения от тях да залегнат в новия закон за предучилищното и училищното образование. Законът може да бъде приет окончателно, като за първо четене съм си поставила задачата до коледните празници да бъде внесен за първо четене в НС.

Искам да приема предложенията на учителите и на директорите, да ги обсъдим заедно, така че да направим наистина един работещ закон, който да помага на всички, за да можем да повишим качеството на средното образование“, заяви Клисарова.

Тя добави, че втората амбиция, която си е поставила, това е да се върне достойнството на българския учител. „Знам, че няма да е лесно и че това няма да стане за един ден, но се надявам, че ще успеем да върнем доверието, уважението, сигурността в българските учители, защото те го заслужават“, каза още Клисарова.

#Анелия Клисарова #образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници