Сблъсъците в Турция с трета жертва

Сблъсъците в Турция с трета жертва
Протестите в Истанбул продължават вече шести ден. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Сблъсъците в Турция взеха своята трета жертва от началото на протестите. Починал е активистът Етем Сарсилюк, съобщи „Стандарт“, позовавайки се на световните медии.

В сряда следобед многохилядният протест на площада „Таксим“ в Истанбул бе оглавен от два синдиката. На шестия ден от демонстрациите протестиращите завзеха площада от две различни посоки, скандирайки лозунги за оставката на премиера Реджеп Ердоган.

Активистите в Турция поискаха оставката и на началниците на полицията в Анкара, Истанбул и още много градове поради прекомерната сила, използвана от органите на реда срещу демонстрантите.

Активисти в социалните мрежи алармираха, че някои проправителствени медии всяват паника, като предвещават нападение над джамии от страна на протестиращите.

В сряда вечер мюсюлманите отбелязват религиозния празник Кандил. По този повод демонстрантите направиха и изнесоха традиционни печива със сладко, които раздаваха на минувачите с посланието, че не са против религията и че всички са един народ, който споделя хляба и съдбата си.

#Истанбул #Турция протести #Кандил #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници