Турски журналисти протестират от затвора

Турски журналисти протестират от затвора
През декември м.г. около 30 журналисти бяха изпратени в затвора заради разследване за предполагаемите връзки между кюрдските активисти и въоръжените сепаратисти. Снимка: turkeypressfreedom.wordpress.com
A A+ A++ A

От затворническите си килии десетки турски журналисти, очакващи съдебен процес, заявиха, че са невинни, и показаха колко ограничена е свободата на медиите в страната.

„Ние сме журналисти, не терористи“, обявиха те в специален вестник, в който описват обвиненията срещу себе си, вариращи от връзки с кюрдски активисти до участие в заговори за сваляне на ислямисткото правителство, предаде БГНЕС.

Вестник „Тутуклу Газет“ („Затвореният вестник“) се появи в момент, когато нараства безпокойството в страната и извън нея заради броя на журналистите в предварителните арести и широкото използване на предварителния арест в Турция.

Броят на журналистите, които се намират в затвора в очакване на началото на съдебните процеси срещу тях, нарасна от 70 на 97 от излизането на първия брой на вестника през юли м.г., съобщава второто издание на вестника, списван от журналисти, подкрепящи своите колеги в затвора.

През декември м.г. около 30 журналисти бяха изпратени в затвора заради разследване за предполагаемите връзки между кюрдските активисти и въоръжените сепаратисти.

#затвор #Турция #журналисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници