Любов или пари са причините за самоубийствата на младите мъже от Мадан

Любов или пари са причините за самоубийствата на младите мъже от Мадан
В този блок, в последния апартамент вдясно, се разиграла драмата, преди Бедри да посегне на живота си. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Дългове или любовна драма е причината за смъртта на двамата млади мъже от Мадан, които бяха намерени обесени в понеделник вечерта. Любовен триъгълник, секта, дрога и алкохол - това са „най-горещите“ версии за серийните самоубийства, съобщава „Стандарт нюз“.

Двама приятели - 24-годишният миньор Бедри Хасанкев и 20-годишният Рамадан Бодуров, увиснаха на въжето, без да споделят с някого проблемите си или да оставят писмо.

Трети от компанията - 27-годишният Красимир Димитров, пък заплашил вкъщи в понеделник вечер, че ще висне на бесилото, и свърши в психиатрия. Грозен слух, че четвърти младеж от групичката - някой си Стоимен, си е сложил въжето в маданския кв. „Конски дол“, съвсем втрещи града. Мълвата обаче не се потвърди.

Една от версиите за самоубийствата е, че всичко се е случило заради фаталната Севжана, 15-годишното гадже на Бедри. „Абсурд!“, скочиха близките на 20-годишния Рамадан. Севжана не е имала закачка с него, кълнат се Бодурови.

Причината за драмата може да се окаже далеч по-прозаична - пари.

Бедри дошъл в Мадан от родното си село Мързян преди 1,5 г. Само за 6 месеца направил невероятна кариера и станал миньор I степен, като стигнал до заплата от 1500 лв. - имали го за истински баровец.

„Това момче учуди всички ни. Само на 23 г., а успя да стане един от най-добрите коминджии. Да се правят комини под земята е най-тежката и трудна работа в рудниците“, разказва дългогодишният синдикален лидер на миньорите в „Горубсо“ - Мадан, Румен Каров.

Той описа Бедри като много скромен, но уравновесен и амбициозен. Призна, че знаел за връзката му със Севжана, но не бил чувал да имат проблеми. Нито любовни, нито финансови. Бедри дори теглил кредит от 30 бона, взел си апартамент и го стегнал.

Съседите му от кв. „Възраждане“ обаче признаха, че натрупал дългове навсякъде. Продавачката в близкия магазин призна, че Бедри не бил идвал от 20 дни, защото от доста време не плащал и му отказали да го записват повече на вересия. Дължал и на съседните магазини, а в склад за строителни материали имал борч от 2 бона.

Приятелят му Рамадан пък бил безработен.

„Не пиеше, не са верни слуховете, че не изтрезнявал“, категоричен бе вуйчо му Исмет Меликаров. Но не скри, че Рамадан е правил няколко опита за самоубийство.

Преди 3 месеца заплашил, че е разочарован от живота и ще скочи от терасата. На 12 април за пореден път едва го спрели да не си посегне. От прокуратурата потвърдиха, че има предсмъртно писмо, но отказаха да съобщят какво пише в него.

„Когато ми казаха, че брат ми е мъртъв, щях да умра и аз“, сподели, треперещ, Салих Бодуров. Днес - ден след като погреба брат си, момчето навършва 18 г. Още по-разстроена е майка му.

Жената припадала няколко пъти покрай погребението. Бодурови намерили Рамадан обесен почти на колене под ниския около 150 см таван.

„Продължи да диша и в линейката, но там на път за болницата го изпуснахме“, разказва по-малкият му брат.

#Мадан #самоубийство #обесване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници