Българите сме е в топ 20 на най-нетолерантните хора в света

Българите сме е в топ 20 на най-нетолерантните хора в света
Снимка: sever.bg
A A+ A++ A

България е в топ 20 на най-нетолерантните страни в света, показва изследване на ценностите в различните държави, съобщава "Вашингтон пост", цитиран от БГНЕС.

България е поставена в третата група на най-расистките страни в света, в които 20 до 39,9% от анкетираните са отговорили, че не искат човек от друга раса за съсед. В тази група заедно със страната ни попадат Франция, Турция, Алжир, Мароко, Мали, Замбия, Тайланд, Малайзия и Филипините.

Според изследването гражданите на всичките ни съседни страни са по-толерантни от българите. Така Гърция е поставена в групата, в която само 10% до 14,9% от населението отговаря, че не иска човек от друга раса за съсед. Сърбия, Румъния и Македония попадат в групата с 15% до 19,9% расисти.

Хонконг, Бангладеш, Йордания и Индия, са най-расистките страни и най-нетолерантните държави.

Авторите попитали участниците в изследването какъв тип хора не биха искали да живеят в съседната къща и преброили колко от тях са избрали опцията "хора от различна раса".

Страната с най-висок процент на нетолерантни хора, които искали съседи от тяхната раса, е Хонконг, където 71,8% от хората биха отказали да живеят до човек от различна раса. Следват Бангладеш със 71,7%, Йордания с 51,4% и Индия с 43,5%.

Расистките възгледи са учудващо малък процент в САЩ, където според изследването само 3,8 на сто от населението не иска съсед от друга раса.

Други англоговорящи страни споделят същите толерантни възгледи, като под пет на сто от британците, канадците, австралийците и новозеландците проявявали признаци на расизъм.

По-малко от 20% от гражданите на страните от Южна Америка признали, че изпитват предразсъдъци спрямо хора от друга раса.

#България #толерантност #раса #Хонконг #Бангладеш #Йордания #Индия #Франция #Турция #Алжир #Мароко #Мали #Замбия #Тайланд #Малайзия #Филипините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници