Борисов: Сътрудничеството между България и Турция е „прекрасно“

Борисов: Сътрудничеството между България и Турция е „прекрасно“
Бинали Йълдъръм, министър на транспорта, морските въпроси и съобщенията на Турция на среща днес с премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта Ивайло Московски. Снимка: КРОСС
A A+ A++ A

Турският транспортен министър смята, че отношенията между България и Турция се развиват в положителна посока, а Борисов намира сътрудничеството между двете страни за „прекрасно“.

„България и Турция имат много общи черти, като вероятно и географското положение оказва своето влияние“, каза Бинали Йълдъръм, министър на транспорта, морските въпроси и съобщенията на Турция, на среща с премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта Ивайло Московски, съобщиха от Правителствената пресслужба.

„Сътрудничеството между България и Турция е прекрасно и трябва да запазим нашето добро сътрудничество, като взаимно решаваме как да преодолеем проблемите си“, каза на свой ред Бойко Борисов.

Борисов, Московски и турският им гост обсъдиха различни теми в областта на автомобилния, железопътния, морския и въздушния транспорт, както и сътрудничеството в сферата на информационните технологии и съобщенията.

Под председателството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в периода 5–6 януари 2012 г. в София се проведе 24-тата Сесия на българо-турската смесена комисия по транспорт и съобщения, на която бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството в морския и въздушния транспорт и развитието на комбинираните превози на товари, както и по-нататъшното укрепване и на договорно-правната база.

#Бинали Йълдъръм #Министър на транспорта #Турция #министър #Бойко Борисов #премиер #Борисов #Ивайло Московски #Министър на транспорта #Московски #сътрудничество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници