Станишев: Готвят подмяна на чувалите с бюлетини в коли с двойни дъна

Станишев: Готвят подмяна на чувалите с бюлетини в коли с двойни дъна
Станишев призова прокуратурата да провери възможността да има изборен туризъм в хотели, които изпълняват програми на НОИ, и в базите на МВР и на МО. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Симпатизанти на БСП са подали сигнали, че автомобилите, с които ще се превозват бюлетините от изборите в неделя, са с двойни дъна и има опасност да бъдат подменени по пътя, обяви лидерът на червената партия Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП.

„В сайтовете на областните администрации има пълно информационно затъмнение и не става ясно кои фирми са спечелили конкурсите за обществените поръчки за извозване на чувалите с бюлетини и на избирателните списъци до областните администрации“, каза Станишев.

По думите му БСП получават информация, че фирмите, спечелили поръчките, са приближени до ГЕРБ.

Лидерът на БСП даде пример с Велико Търново, където фирмата е собственост на бивш общински съветник от ГЕРБ, а в София се твърди, че е собственост на Андрей Иванов.

Станишев призова прокуратурата да се самосезира за възможността да има изборен туризъм в хотели, които изпълняват програми на НОИ, и в базите на МВР и на МО.

При обичайна заетост от по 100 туристи сега повечето от тези хотели са пълни, съобщават от пресцентъра на БСП.

Пред медиите Станишев обяви, че Областният щаб на БСП в Стара Загора е сигнализирал РИК, ЦИК и прокуратурата за скандална схема в комплекса в Павел баня, който е собственост на ПРО ЕАД и е ръководен от доскорошния депутат от ГЕРБ Христо Чаушев.

В съобщение, разлепено на 8 май, е обявено, че хората ще могат да гласуват в организираната СИК в бара на комплекса.

Базата на ПРО ЕАД обаче не е социално или болнично заведение по смисъла на Избирателния кодекс, което означава, че там не може да се разкриват секционни избирателни комисии, посочват от БСП.

От 330 туристи в комплекса в Павел баня само 90 са си взели удостоверение за гласуване на друго място и за останалите има опасност да гласуват два пъти.

Според Станишев, ако настанените в 18-те държавни хотела на ПРО ЕАД, които имат капацитет по около 500 души всеки, упражнят двойно своя вот, това са 18 000 гласа, което са почти два мандата за народни представители.

#Сергей Станишев #избори #Велико Търново #Стара Загора #Павел баня #София #Андрей Иванов #Христо Чаушев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници