Станишев: Не може висшето образование да е лукс

Станишев: Не може висшето образование да е лукс
Най-големият проблем на младите хора е липсата на работа, заяви в Бургас председателят на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-големият проблем на младите хора е липсата на работа, заяви в Бургас председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на социалистите обясни, че за да не изтичат „мозъци“ от България, е нужно да има работеща икономика и именно затова той е предложил Пламен Орешарски за премиер на България.

„Икономическото развитие е ключ за това младите хора да останат в България“, убеден е Пламен Орешарски. По думите му икономиката ни може да се възстанови с последователна политика от страна на държавата, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Сергей Станишев обърна специално внимание и на темата за образованието на младите хора. „Не може висшето образование да бъде лукс“, убеден е председателят на БСП. Той остро критикува счетоводителския подход, на който са били подложени университетите при управлението на ГЕРБ и който принуди вузовете да вдигат таксите.

Пред представителите на медиите Станишев коментира още, че трябва да се направи рязка и категорична промяна в подкрепа на майчинството и децата. Лидерът на БСП напомни, че за миналата година в България са родени само 60 000 деца, и подчерта, че не може в 21. век, в европейска държава да има деца, които гладуват.

„По време на криза държавата трябва да се намеси и да защити тези, които са най-безпомощни - децата и възрастните хора“, добави Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #Пламен Орешарски #образование #безработица #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници