Станишев: Ако образованието не ни е национален приоритет, сме неуспешни като държава

Станишев: Ако образованието не ни е национален приоритет, сме неуспешни като държава
Станишев участва в озеленяването на алея в Мездра. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Образованието трябва да си върне статуса на национален приоритет, защото без образована нация, без средно и висше образование, които да произвеждат квалифицирани кадри, независимо дали за производството, дали за някаква друга дейност, няма да бъдем успешни като държава, заяви в Деня на отворените врати в СОУ „Иван Вазов“ – град Мездра, лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„В противен случай ще има много млади хора, но без работа. Затова достъпността и качеството на образование са ключови от гледна точка на стратегическото развитие“, каза лидерът на БСП.

Според него средното образование е гръбнакът на образователната система и изключително важно за развитието на страната.

„Без мотивация, без достойно заплащане трудно може да се очаква ефективност в труда на учителите, на педагогическия персонал“, изтъкна лидерът на БСП.

Той се възмути от поредното празно обещание да се увеличат заплатите, без да се предвидят пари в бюджета за сметка на дейността, която развива едно училище.

„Искаме да чуем Вашето мнение. Най-добре е да чуем мнението на хората, които са непосредствено ангажирани в образованието и се сблъскват с реалните проблеми“, категоричен беше Станишев, когато представи част от ангажиментите на БСП в областта на образованието.

#Срегей Станишев #Мездра #БСП #образование #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници