Емил Кабаиванов: Борбата на СДС е българите да е образовани и свободни

Емил Кабаиванов: Борбата на СДС е българите да е образовани и свободни
Емил Кабаиванов е убеден, че СДС ще бъде в следващия парламент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„От края на 1989 г. основната борба, която водим, е българският гражданин да бъде образован, да бъде свободен и да има възможност да реализира своите мечти и своите способности", обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов на откриването на предизборната кампания на партията в Бургас.

„Това ни отличава от други партии, които слагат етикета „десен", от други партии, които са обсебили цялото ляво пространство, от крайнодесните до крайнолевите, които искат да разрушат държавата", категоричен бе Кабаиванов, цитиран от радио „Фокус".

Кабаиванов е убеден, че СДС ще бъде в следващия парламент и че партията разчита на енергията на хората, които искат наистина демокрация и промени.

„Тяснопартийната дреха на нас ни е чужда", каза още Кабаиванов и подчерта, че целта е да бъде възстановен СДС от началото на 90-те години.

„Слушам тези дни хора, които са обикаляли по различни партии през годините, да дават съвети да се гласува за първите две или три партии, защото гласът им щял да отиде на хаос. Ами тогава да си върнем член 1 в конституцията и да гласуваме за една партия", коментира Кабаиванов.

„Ако в България позволим да има политически монопол на една или друга партия, той се възпроизвежда в монополизъм в икономиката, който сега наблюдаваме", подчерта лидерът на СДС.

СДС има сили да извади нови лица в политиката, посочи Кабаиванов, като даде пример с Велико Търново, където водачът на листата е на 24 години.

„Кампанията ще бъде на фона на огромните бюджети на ГЕРБ и БСП, ще бъде скромна финансово, но свежа и по-директна към хората т.е. с повече срещи и разговори", обясни Кабаиванов.

#Емил Кабаиванов #Бургас #избори #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници