Разпознават телата на загиналите край Сахалин

Разпознават телата на загиналите край Сахалин
От общо 67 пасажери на потъналата петролна платформа „Колская“ 14 бяха спасени, а телата на едва 11 бяха извадени от водата. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Официалното разпознаване на 11-те загинали от петролната платформа „Колская“, чиито тела бяха извадени от Охотско море при спасително-издирвателната операция, ще се състои на 22 декември.

Това съобщи говорителят на Следственото управление по транспорта в Далечния изток към Следствения комитет на Русия Наталия Салкина.

„Телата на загиналите ще бъдат транспортирани до Сахалин, където ще се състои разпознаването им“, каза тя.

Девет от 11-те жертви в момента на инцидента са носели у себе си своите паспорти, съобщава РИА „Новости“.

Салкина допълва, че в момента следователите продължават с разпитите на оцелелите след потъването на платформата, както и с екипажа на буксира „Нефтегаз-55“.

По-рано на сайта на компанията – собственик на потъналата в Охотско море платформа, бяха публикувани списъците с имената на оцелелите, на разпознатите по документи загинали и на издирваните.

В нито един от трите списъка не фигурира името на българина Живко Жеков, за когото се твърди, че е бил на борда на „Колская“ в качеството на представител на застрахователната компания „Нобъл Дентън“, твърди руското издание.

Преди два дни съпругата на Жеков - Бойка Жекова, заяви, че е видяла в интернет потвърждение от застрахователната компания „Нобъл Дентън“, че Жеков се е намирал на платформата преди потъването й.

До този момент обаче Жекова нямаше никаква допълнителна информация нито от компанията, в която работи съпругът й, нито от Министерството на външните работи, нито от друга българска институция.

#Министерство на външните работи #Нобъл Дентън #Бойка Жекова #Живко Жеков #говорител #Наталия Салкина #жертви #оцелели #разпознаване #тела #платформа „Колская” #Сахалин #Охотско море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници